onsdag, september 12

Velkommen til 2005

Naa har vi vaert her i en maaned allerede. Den 13. etiopiske maaneden vel og merke, som "samler opp" alle de 31. i resten av maanedene pluss skuddaarsdager, slik at alle de andre 12 andre maanedene er paa noeyaktig 30 dager.
I gaar var den siste 5 dager lange maaneden over, og vi tredde inn i aar 2005 etter den Etiopiske ortodokse kalenderen. De ulike tradisjonene fant vi ut av litt etter litt- foerst ble vi overfalt av jentegjenger som spilte trommer, dansa og sang en egen nyttaarssang og som spurte om penger etterpaa (ikke ulikt julebukk) og ikke lenge etterpaa moette vi paa guttene som hadde tegnet godt-nyttaar-tegninger og solgte dem paa gata og paa doera vaar. Vi endte opp med 4 stk. Ellers er det visst vanlig aa besoeke og spise hjemme hos hverandre. Vi endte opp hos en familievenn av Oyvind og hennes lokale ektemann i ikke midre enn 9,5 timer. Veldig koslig, saerlig da stormen og overforbruk gjorde at stroemmen gikk og vi ble sittende med stearinlys inne og poesregn utenfor ut kvelden :)

Gleder meg mer og mer til aa utforske Etiopia utenfor Addis Abeba paa fredag. Har faatt oss en bok over slanger og fugler saa vi kan grue/glede oss til alt man kan moete paa. Hihi.

Take care!

2 kommentarer:

Sofie sa...

Oi, så gøy det høres ut! Og veldig mye å holde styr på med dei månedene! Hehe. Vi savner dere og sender masse tanker og bønner ned til dere! :)

Line sa...

Hurra for oppdatering! Spennende å følge med. Gleder meg til å høre fortsettelsen av eventyret deres! Lykke til, begge to - dere er tøffe :)