onsdag, september 23

Nye oppdagelser

Jeg har aldri lest mye i bibelen. Jeg har funnet et bibelvers her og der som kanskje trøstet meg, oppmuntret meg eller en sjelden gang faktisk utfordra meg...
Her på DTS er det mye tid satt av til å bare være med Gud ("powertime") og det er herlig å se hvor befriende det er når man faktisk bare får satt i gang.

Jeg tenkte språket i bibelen var gammeldags og komplett uforståelig. Feil.
Jeg så for meg at jeg kom til å kjede meg i hjel etter første kapittel. Feil.
Det å sette av tid meg Gud er ikke bare en god måte å gi litt respons til han som har skapt alle ting (alt det du liker, alle de du er glad i, hver soloppgang og gitt oss sjokolade og humor) men jeg får også noe ut av det selv: fred og en ro i meg selv, kjærlighet til andre og en følelse av at livet mitt ikke er meningsløst!

Jeg utfordrer deg til å lese ETT kapittel i for eksempel Markusevangeliet og reflektere litt over hva det sier om Jesus.

...Og forresten, i dag kom jeg over et bibelvers jeg aldri har hørt før:
I slutten av sitt evangelium avrunder Johannes med disse ordene:
"Men også mye annet har Jesus gjort. Skulle det skrives ned, hver enkelt ting, tror jeg ikke hele verden ville romme alle de bøker som da måtte skrives."

Wow.

6 kommentarer:

Maria sa...

WOW! Store ord og beskrivende ord!

Line sa...

Wow ja! Kult! :)

Feed sa...

Det finnes mange skatter i Bibelen ja... Jeg har begynt i bibelgruppe nå. Det var ikke bestemt på forhånd hva vi "skulle gå igjennom", men hun ene mente at vi skulle ta et av brevene Paulus IKKE skrev. Så da tok vi for oss første kapittel i Peters første brev. Utrolig sterkt og holdbart det som står, om en bare går en smule dypere enn "å bare lese det". Så da får vi tatt hele Peters første brev, og litt til i løpet av høsten, vi samles annehver onsdag.

Jeg har fått inntrykk av, og jeg har kanskje tenkt litt sånn selv også, at det er viktig å lese en viss mengde - og da ganske mye om gangen. Men en kan bare ta et par vers og grunne skikkelig over dem...
Kos deg med bibellesinga :) En kan alltid bli flinkere til å lese i Bibelen! Meg inkludert :P

PS: Bor du fortsatt på Borgen? Se bloggprofilen din ;)

Mariapiakallevallevia sa...

Jeg er akkurat ferdig med Hebreerbrevet. Det er skikkelig bra. Anbefales:D
Prøver å henge med på en bibelleseplan som skulle gå over ett år. Jeg begynte januar i fjor og har kommet en tredjedel:p
Kos deg MASSE der oppe:D kjempeglad i deg!

Martha sa...

Sykt kult ja! merker bare at jo mer tid jeg bruker med Gud, jo mer viser han meg nye ting!
Det er så fantastisk! :D

Ella Christine sa...

stilige greier det det igrunn...

ta åsså oppdater bloggen din litt mer kjære, vil høre hva som skjer vet du!

sjekk ut den nye bloggen min:
http://ellachristines.wordpress.com/