lørdag, september 5

"Kjapp" oppdatering på feil blogg

Okei, jeg har glemt laptopen min i Oslo has Sarah, Guro og Kristian... Så nå sitter jeg på fellesPC'n på Nordtun DTS, Engavågen, kysten av Nordtun, Norge og klarer ikke komme meg inn på min nye og fancye blogg. Flaut :p
Da er det ikke mye anna å gjøre enn å ty til "gamlebloggen". Men siden den fremdeles heter "tanker i natten", og klokka nå har passert godt over midnatt og leggetid, er det kanskej ikke så upassende likevel?
Får ikke lagt inn bilder desverre, de kommer senere forhåpentligvis, men jeg kan forsikre dere om at det virkelig er nydelig her oppe!

Tenkte jeg måtte oppdatere eventuelt interesserte bittegrann. Jeg og Lars fra Mandal har brukt et par dager denne uka på å kjøre oppover gjennom Norge. Særlig fjellene midt i Norge og overnattinga hos Elin i Trondheim var en positiv opplevelse. Dessuten var det gøy for meg, som fremdeles ikke har fått lappen, å suse oppover E6 i en ford mondeo uten å måtte ha verken fotobokser eller politi i hodet omtrent. Bilbønn, Rudi Myntvik på full guffe og lovsang ;)

Vi kom fram etter 11 timers kjøring sånn ca. kontinuerlig på fredag. Var passe kjørt (!) og lei, men humøret steg fort da vi så den lille prikken "Engavågen" nærme seg på vår kjære GPS.

Jeg bor på rom med de 3 andre jentene av elevene: Willice fra Nederland, Dina fra Sveits og Sovie fra Finland. (Sistnevne snakka forresten i sønve i natt på finsk, hihi, det er mildt sagt underholdende.)
I dag tidlig ble jeg spurt om jeg ble med en tur før frokost. Det virka jo som en koslig vei å starte dagne med nye folk på. Det viste seg snart at dette som jeg hadde sett for meg som en liten spasertur, egentlig var en "hiking trip" til et platå litt oppi fjellsiden med fantastisk utsikt. Jeg gikk og pusta og peste som en gal i 30 min for å holde tempoet til de foran meg. Men i det minste var det en fin sjanse til å få gått inn et par splitter nye fjellsko :P
Etter frokost var det mye informasjon, deriblant en innføring i norsk kultur som faktisk var ganske så interessant selv for norske meg. Til lunsj var det opp på fjellet nok en gang, mye høyere denne gangen. Legg til litt slakkline, bålgrilling og volleyball utover kvelden her, så hardu virkelig stemninga fra en outdoor DTS :)

Det tok altså slett ikke lang tid for meg å skjønne at jeg var ganske så amatør å regne i forhold til resten av friluftsfolket her på basen. Føler meg litt "legally blonde" når de andre pakker opp alt sitt klarte-, ski- og kiteutstyr, mens jeg har dongeribukser og hårspray. (Neida, drar det litt langt her men...)
Satser på å komme i bedre form etterhvert og plukke opp litt turvett på veien da. Det er artig å prøve seg på ting jeg egentlig ikke er så god til i utgangspunktet!

På mandag skal vi på isbrevandring på Svartisen. Jeg gru-gleder meg!

Siden det er mainly utlendinger her, går det meste i engelsk. Norsken og engelsken har allerede begynt å blande seg litt: jeg snakker norsk til han jeg seinere fant ut var tysk, og engelsk til de jeg egentlig vet er norske. Heldigvis virker det foreløpig som om jeg er bedre i språket en jeg fryktet på forhånd, og det blir stadig lettere å switche ;) Kanskje det at jeg og Lars hadde engelsk-snakke-øving i bilen hjalp litt?

Selv om jeg bare har vært her litt over ett døgn nå, føles det som en uke omtrent.
Folka virker positive og helt fantastiske, utsikten er upåklagekig med hav og høye fjell, båter og små naust akkurat slim som Nord-Norge skal være ;) For å sitere en av amerikanerne: hele stedet bare oser av Gud! Jeg kan nesten ikke vente med å se hva han har i vente for meg de neste 9 månedene...

God bless and peace out!
Lots of love from North ;)

7 kommentarer:

Line sa...

På den ene eller andre bloggen - jeg blir like fornøyd uansett! :)

Unknown sa...

Litt småherlig at du glemte laptopen ;)

Koselig å lese oppdatering fra deg! Håper du har det bra, det virker det i alle fall som om du har! Kos deg!:)

God bless!

Martha sa...

Morro å lese om hvordan du har det! bra me en oppdatering! Lykke te videre Andrea, det kommer te å bli noen sykt brae måneder! :D

Åse-Beate og Mathias sa...

Jeg savner deg! Men blir veldig glad for å lese at du har det bra :)

Nord-Norge altså, fineste stedet på jord (tror jeg i hvert fall)!

Du er heldig og herlig du ;)
<3

Andrea K. Ravnå sa...

Takk folkens!
Kom nettop hjem fra en uke i pøsregn og MASSE vind ved Svartisen. Håper jeg får oppdatert litt om det også ;)

Gurimalla så mange skrivefeil det er i denne bloggposten forresten.. "små naust slim Nord-Norge skal være"? Huffamæi :P

Savner dere, girls! Gud velsigne dere masse der dere befinner dere nå ;)

Lovelov <3

Berit Marie sa...

Hei Andreaen min:)
Du må sende meg en oversikt over hvilke uker dere er ute og når dere har undervisning. Og skriv gjerne på hvem som underviser i tilfelle det er noen jeg kjenner;) Tenkte å komme opp ei uke før jul. Når reiser dere på outreach forresten? Hils Ross fra meg! Jeg kjenner han fra GoFest09:)

Andrea K. Ravnå sa...

Will do! Outreach er jan-mars rett etter fellessamlinga på Grimerud...
Ross er konge, hihi, jeg skal hilse! Åsså må vi snakkes en dag :)