tirsdag, juli 8

Tidenes sommerjobb?

Dagens jobbanbefaling: Hjemmehjelp!
Gretne gamle damer og vasking av hengerumper tenker du?
Jeg har aldri hatt en koseligere sommerjobb :D

Man får oppsatt på forhånd hvem man skal hjem til i dag, og har som regel godt med tid på seg. Man tørker støv, vasker bad, reer opp senger og støvsuger, men om lag halvparten av tiden går med til å prate om ditt og datt (standard: "Åååå, du e barnebarnet a ho Ingeborg ja! Åja men daaa så! Hen e de du gjenge på skole hen då? Kå e det du he tenkt deg ettarpå det då?" osvosv) Her kan det forresten lønne seg å anlegge et ordforråd som inkluderer "gymnas" istedenfor "videregående", "stilig" istedenfor "kul", "eldre mennesker" istedenfor "gamlinger" etc.
Populære temaer er blant anna: barn/barnebarn, gamle dager (selvfølgelig), de nyeste sakene i lokalavisa, reiser, skolen, det å føle seg ensom, møblene de har, alle bildene de har på veggene, mat, misjonsmarken, været eller musikk. Ikke skjeldent følger det med en kjeks/aftereight eller fire til praten ;)

Selvfølgelig er det litt rart å måtte hjelpe 80-90-åringene med å dusje og kle på seg og sånt, men det er overraskende hvor fort man venner seg til det!
Selv om folkene blir gamle, mister de slett ikke humoren (jeg har hatt en tendens til å tenke det før, ja...) og de har alltids masse (mer eller mindre) interessant å fortelle!
I tillegg er det helt til å smelte av når de er SÅ takknemlige for at man har ork til å hjelpe dem.
(Og forresten, hvis du lurte: jeg tjener mye mer i timen nå en jeg hadde gjort om jeg hadde fortsatt å jobbe på Kaffebørsen ^^,)

Absolutt å anbefale :D

2 kommentarer:

Silje sa...

Å kos:) Helt sikkert bedre enn min bakeri jobb!

Andrea K. Ravnå sa...

Åh? Når må du opp om morraen? (Har hørt det er tidlig på bakerier :P)